Merhaba, Yabancı!

Burada yeni gibi görünüyorsunuz. Eğer katılmak istiyorsanız düğmelerden birine tıklayınız.

In this Discussion

Duyuru!!!

Forum sayfamız kapanmıştır. Herhangi bir içerik girişi yapılmayacaktır. Sayfa arşiv niteliğinde yayında kalacaktır.
Bilgilendirme Yazısı

Bilgilerinize...

Varsayılan Arama Motorlarını Kaldırma

edited Ekim 2013 kategorisi Opera
Yeni Opera'da bildiğiniz gibi varsayılan olarak gelen bazı arama motorları var. Bunların düzenlenmesine izin verilmiyor ve bazı kısayolları farklı bir arama motoru ile kullanmak istediğinizde çakışıyor. Bunlar için bir düzenleme yöntemi gelene kadar (ki bu gelmeyebilir) aşağıdaki yöntemi kullanabilirsiniz.

- Opera'yı kapatın
- Opera kurulum klasöründeki (opera:about) /resources klasörünü bulun.
C:\Program Files\Opera Developer\19.0.1300.0\resources
- default_partner_content.json dosyasını bir metin editörü ile açıp tüm içeriğini silin ve kaydedin.
- Opera'yı başlatın.
- "opera://settings/searchEngines" sayfası ile arama motorları yönetimini açın ve yeni bir arama motoru ekleyerek istediğiniz kısayolu kullanın.

bu şekilde hem varsayılan aram motorlarını kaldırır hem de istediğiniz kısayolları kullanabilirsiniz.
Etiketlendi:

Yorumlar

• Stable ve next sürümüne bakmadım sadece dev sürümüne baktım da varsayılan arama motorunu değiştirebiliyor muyuz ? Gördüğüm kadarıyla sadece arama motoru ekleyebiliyoruz.Sonradan eklediğimiz arama motorunu varsayılan yapabiliyor muyuz ? Ben startpage.com arama motorunu varsayılan yapmak istiyorum.
  • Değiştiririz merak etme. yarın bakarım :)
  • Değiştiririz merak etme. yarın bakarım :)
    Hocam beni unutma.. :D
  • Ayarlarda var bunun şeysi

image
  • Evet sonradan eklenenleri varsayılan olarak değiştirebiliyorsun ama onun bahsettiği varsayılan olarak gelen arama motorlarına müdahale etme sanırım. Bunun için aşağıdaki dosyanın içeriğini tamamen silerseniz varsayılan olarak gelen arama motorları gidecektir.

C:\Program Files\Opera Developer\19.0.1310.0\resources\default_partner_content.json

Yalnız sonradan eklediklerin siliniyor mu emin değilim. Yine de bir yedek alıp dene istersen. Tabii Opera kapalı olacak yine değişiklik öncesi.
Yorum yapmak içinOturum Açın yada Kayıt Olun .